מקור השם בחן – הקיבוץ נקרא על ידי ועדת השמות הממשלתית בשם הסמלי – בחן, על פי הנכתב ברשומות ילקוט הפרסומים מספר 489 של ועדת השמות הממשלתית "ישוב חקלאי קיבוצי. השם נקבע לציון תפקידו של ישוב הספר בשמירה ובביצור הגבולות ראה הכתוב: "עופל ובחן" (ישעיהו לב, יד) והוראתו – מבצר, מגדל שמירה, מגדל צופים" , וזאת על שום הגבעה (תל בחן) אשר היוותה מקום תצפית ועל כן הוקם במקום "משלט 82", הגבעה מתנשאת לגובה של 82 מטר מעל פני הים וצופה על כל עמק חפר ומישור החוף במערב ועל צפון השומרון במזרח.
אוכלוסיית קיבוץ בחן – בקיבוץ בחן מתגוררים כ-1150 (נכון לשנת 2022) איש, אישה, זקן וטף חברי קיבוץ, משתכנים ותושבים.
המיקום – קיבוץ בחן ממוקם בקצה הצפון מזרחי של עמק חפר אשר בשרון בצמוד ל"קו התפר" בגבולות "הקו הירוק", כחצי קילומטר צפונית ל"בת-חפר" וכקילומטר מזרחית למושב גן יאשיה.
כביש 6 הפך את המיקום האטרקטיבי של קיבוץ בחן לאטרקטיבי אף יותר, גם לפני סלילת כביש 6 זמן הנסיעה מקיבוץ בחן לתל אביב היה כ-40 דקות (תלוי במועד – כ-45 ק"מ למרכז תל אביב), כ-40 דקות נסיעה מקיבוץ בחן לחיפה וכשעת נסיעה מקיבוץ בחן לירושלים, כיום בעזרת כביש 6 זמני הנסיעה מתקצרים אף יותר.
קיבוץ בחן היום – בשנים האחרונות עבר הישוב שינויים ותהליכים רבים והיה ל"קיבוץ מתחדש". חברי הקיבוץ קיבלו עצמאות כלכלית וענפי המשק הופרטו או נסגרו. בוצע "שיוך דירות" לחברי הקיבוץ והרחבת הישוב הביאה עימה אוכלוסייה חדשה של משפחות צעירות שהגדילה משמעותית את מספר התושבים המתגוררים בקיבוץ בחן ובמיוחד את השכבות הצעירות.
בעקבות תסבוכת כלכלית עליו נקלעה ה"אגודה חקלאית שיתופית קיבוץ בחן" מונה על ידי "רשם האגודות השיתופיות" בשנת 2012 מפרק מפעיל לאגודה. בעקבות כך נסגרו כל ה"מוסדות" הקיבוציים, אין בעלי תפקיד ולמעשה הישוב חדל להתקיים כקיבוץ אך חי ומתפתח כישוב בו קהילה משגשגת ואיכותית. את הישוב מנהל מוניציפאלית הועד המקומי שנבחר בהצבעה דמוקרטית על ידי תושבי הישוב ומהווה שלוחה של המועצה האזורית עמק חפר – ב-2023 עבר היישוב לניהול עצמי. הוועד הוא גם הגוף שעוסק בפיתוח חברתי, חינוכי, תרבותי ומוניציפלי. מזכירת הועד – אורית קיסרי – הממונה על ידי המועצה האזורית עמק חפר מוציאה לפועל את החלטות הועד.